BIOLOGISCHE KAAS

Met meer dan 18 jaar ervaring en rechtstreekse inkoop bij de producent kunnen wij U meer dan 200 soorten biologische kaas aanbieden.Het aanbod omvat goudse, boeren, landgoed, geiten, schapen en buitenlandse kaas.

Remeker Jersey kaas boerenkaas

De Remeker wordt gemaakt op boerderij “De Groote Voort” in Lunteren. Acht weilanden horen bij de boerderij. Eén van de weilanden heeft een oude veldnaam, “Remeker”, waar de naam van de kaas van ontleend is. Een “reem” is een weiland, en “eker” betekent eik, dus de weilanden zijn omzoomd met eiken. Een rij eiken vormt een houtwal. Deze houtwallen zijn kenmerkend voor het landschap in de Gelderse Vallei.

In de kaasmakerij wordt om de dag de rauwe melk van de koeien verwerkt tot kaas. Door de melk zelf te verwerken, kan de bijzonderheid ervan tot uiting komen in de kaas. De kaas wordt in een kaaspakhuis gerijpt, zodat de smaak zich langzaam kan vormen. Kaas van zes maanden oud noemen we Remeker, kaas van 18 maanden oud noemen we Olde Remeker. Er is nu ook een Remeker kaas met een natuurlijke korst; de Remeker Puur, deze kaas rijpt 8 tot 9 maanden.



Remeker ghee

€ 7.25
per stuk


Informatie

Bestellen

Remeker Ghee wordt op boerderij “De Groote Voort” bereid uit de weiboter van Jerseykoeienmelk. Remeker Ghee is zuiver melkvet met een noot

Jersey pril natuurkorst

€ 19.90
per kilo


Informatie

Bestellen

De kaas wordt bereid van de rauwe melk van Jersey koeien. Voor de bereiding wordt weinig zout toegevoegd en uiteraard wordt er vol

Jersey rijp natuurkorst

€ 23.90
per kilo


Informatie

Bestellen

De kaas wordt bereid van de rauwe melk van Jerseykoeien. Voor de bereiding wordt weinig zout toegevoegd en uiteraard wordt er voll

Jersey Olde Remeker (natuurkorst)

€ 33.00
per kilo


Informatie

Bestellen

De kaas wordt bereid van de rauwe melk van Jerseykoeien. Voor de bereiding wordt weinig zout toegevoegd en uiteraard wordt er voll